Er det noen som fremdeles bruker startsider?

Google har i lang tid vært markedsledende på søk på internett. Flere og flere bruker søkemotorer som utgangspunkt når de skal surfe – er det ingen som bruker startsider lengre?

Det korte svaret er: Ja, folk bruker startsider ennå. Ikke i så stor grad som før, selvsagt – men det er overhodet ingen tvil om at startsider vil eksistere i lang tid fremover.

Er det da noen vits å satse på startsider for oss som utvikler nettsteder? Vi mener ja. Man trenger ikke bli den nye startsiden.no. For oss er det nok å ta en bit av den kaka, vi har ikke noe stort behov for å bli størst på det vi driver med. Vi ønsker bare å være et supplement, et alternativ. Derfor legger vi ned en del arbeid i utvikling av nye startsider – selv om de aldri ville kunne bli noe økonomisk lokomotiv. Hvorfor gjør vi det da?

Vi har tro på at en bedrift trenger mange ben å stå på. I vårt tilfelle, kan man kanskje definere måten vi jobber på i to deler:

1. Vi utvikler websider for eksterne kunder
2. Vi utvikler innholds-nettsteder som vi drifter selv

Ved å hele tiden utvide innholds-nettstedene med enten større og bedre nettsteder, eller nye nettsteder i andre markeder enn der vi har fotfeste, vil man på den måten skape seg flere ben å stå på. QTSystems driver i dag mellom 15 og 20 forskjellige innholds-nettsteder, som gjør at vi har mange ben å stå på. Det gjør oss rustet dersom det oppstår svingninger i markedet i negativ grad.

Tilbake til startsider. Vi har laget www.kjappstart.no og er stolt av at vi ikke er den største startsiden. Det kan andre være. Vi vil heller gi folket utvalgte linker, som vi mener er bra. Noen av linkene på www.kjappstart.no er såkalte affiliate-linker, som gjør at vi tjener noen kroner dersom noen handler på den aktuelle bedriften som vi linker til. Det er slik vi får den siden til å gå rundt.

Vi kommer ikke til å satse liv og lemmer på startsider, men det skader ikke med et alternativ?

2 kommentarer til “Er det noen som fremdeles bruker startsider?”

  1. Tror startsider vil holde seg en god stund enda. Er utrolig mange som ikke har mye peiling på teknologi og nett, og bare bruker nettet for å sjekke mail/surfe/sosiale medier. Disse startsidene er jo ofte satt som homepage i nettleseren, og de færreste vil nok endre denne.

    Så det er nok fortsatt gode muligheter for å kunne lage en godt besøkt startside.

    For min egen del, så bruker jeg ikke startsider i det hele tatt. Opera + Firefox m/extension har en genial speed-dial hvor man kan legge inn sider man besøker ofte. Skal jeg finne noe på nettet, så bruker jeg bare Google 🙂

  2. Ja nettopp. Helt riktig. Folk som har vandret nettet i mange år, og unge folk bruker ikke startsider. Men min mor vil ha det lettere ved å velge fra en liste over linker. På samme måte som fryktelig mange av tidligere generasjon fortsatt bruker telefonkatalogen på papir. http://www.kjappstart.no er ikke ferdig. Og den blir snart erstattet av noe nytt. Men poenget står fremdeles, og det er vi enige om: Startsider vil holde seg en stund til 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *