Web Analytics
Skip to content

Er det noen som fremdeles bruker startsider?

Google har i lang tid vært markedsledende på søk på internett. Flere og flere bruker søkemotorer som utgangspunkt når de skal surfe – er det ingen som bruker startsider lengre?

Det korte svaret er: Ja, folk bruker startsider ennå. Ikke i så stor grad som før, selvsagt – men det er overhodet ingen tvil om at startsider vil eksistere i lang tid fremover.

Er det da noen vits å satse på startsider for oss som utvikler nettsteder? Vi mener ja. Man trenger ikke bli den nye startsiden.no. For oss er det nok å ta en bit av den kaka, vi har ikke noe stort behov for å bli størst på det vi driver med. Vi ønsker bare å være et supplement, et alternativ. Derfor legger vi ned en del arbeid i utvikling av nye startsider – selv om de aldri ville kunne bli noe økonomisk lokomotiv. Hvorfor gjør vi det da?

Vi har tro på at en bedrift trenger mange ben å stå på. I vårt tilfelle, kan man kanskje definere måten vi jobber på i to deler:

1. Vi utvikler websider for eksterne kunder
2. Vi utvikler innholds-nettsteder som vi drifter selv

Ved å hele tiden utvide innholds-nettstedene med enten større og bedre nettsteder, eller nye nettsteder i andre markeder enn der vi har fotfeste, vil man på den måten skape seg flere ben å stå på. QTSystems driver i dag mellom 15 og 20 forskjellige innholds-nettsteder, som gjør at vi har mange ben å stå på. Det gjør oss rustet dersom det oppstår svingninger i markedet i negativ grad.

Tilbake til startsider. Vi har laget www.kjappstart.no og er stolt av at vi ikke er den største startsiden. Det kan andre være. Vi vil heller gi folket utvalgte linker, som vi mener er bra. Noen av linkene på www.kjappstart.no er såkalte affiliate-linker, som gjør at vi tjener noen kroner dersom noen handler på den aktuelle bedriften som vi linker til. Det er slik vi får den siden til å gå rundt.

Vi kommer ikke til å satse liv og lemmer på startsider, men det skader ikke med et alternativ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *