Hva skiller tilbudene på forbrukslån?

Er du i markedet for et forbrukslån er det en rekke tilbud tilgjengelig for deg. ”Flott!” er det mange som tenker og ser blindt på hvem som kan tilby lavest rente. Er dette lurt?

Ikke nødvendigvis. Ta det ikke for gitt at de som kan tilby lavest rente på det tidspunktet du søker forbrukslån kan tilby laveste rente gjennom hele låneforholdet. Mange lånetilbydere har også låneprodukter med svært lav rente for å lokke inn nye og potensielle kunder, hvor disse låneproduktene i realitet er svært vanskelig å få selv for bra kvalifiserte kunder. Når de har opprettet kontakt med deg vil de da heller prøve å selge inn andre låneprodukter med høyere rente.

En annen ting å holde i bakhodet er at renten oppgitt som oftest er den laveste de kan tilby, noe som ofte krever at du låner det maksimale. For mange lånetilbydere er 350.000 det høyeste man kan låne, men det hjelper deg lite med lav rente på et 350.000 kroners lån om du selv bare skal låne 50-100.000 kroner.

Helt til slutt må man se på eventuelle tilleggsgebyrer, termingebyrer og etableringsgebyrer. Over tid kan også disse utgjøre en god forskjell mellom de forskjellige tilbudene.

Nettopp på grunn av årsakene nevnt ovenfor i artikkelen lønner det seg å shoppe litt rundt og ikke bare høre host den faste og lokale banken din. Centum Finans er en lånemegler som helt gratis hjelper lånekunder med å finne de beste lånetilbudene. Du sender bare inn en søknad til Centum og de kvalifiserer den, samt videresender til aktuelle banker. Svarene får du så i retur og du velger selv om du vil godta eller ikke. Uansett hva du gjør koster det deg ingenting å bruke Centum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *