Web Analytics
Skip to content

Hvorfor man ikke skal stjele tekst, bilder og logo

Dere som kjenner meg, vet at jeg eier noen nettsider, og som jeg har lagt store deler av mitt voksne liv i. Flere kvelder i uka de siste årene, har jeg på fritiden laget ting som skal fungere på nett. Og en dag, i denne uka, får jeg beskjed om at en fyr har rappa logoer, tekst og bilder. Da blir jeg forbanna. Og gikk til motangrep. Lavt nivå? Det blir verre.

Det første jeg gjør, er å sjekke om det faktisk stemmer.

Det gjør det jo; logoen er rappet fra min egen side Kredittkort.

Her er hans kopi:

nettsidekopi

Og her er min original:

Skjermbilde 2013-06-07 kl. 12.46.34

Dernest er teksten stjålet fra Sammenligne kredittkort, sammen med bilder av kredittkort og hele tabellen med oversikten. Se screenshot nederst i artikkelen for tekstsammenligning, og tabell.

Det jeg så finner ut, er at vedkommende faktisk ikke har tatt seg bryet med å laste ned mine bilder, men linket til dem direkte, såkalt hotlinking.

Det gir meg en fantastisk måte å ta igjen på, på en særdeles lite voksen måte – men like fullt fortjent. Mannen har skamløst rappa fra meg.

Så det jeg gjør, er å lage en liten regel i .htaccess-fila, som sier at dersom du bruker mine bilder, på et annet domene enn kredittkortinformasjon.no, så vil du få et annet bilde.

Jeg tok det første og beste forslaget på Google Images etter et søkeord jeg nå har glemt (eller fortrengt), og serverte det i stedet.

Her er slik hans nettside ble seende ut, så kan du jo dømme selv om resten er stjålet. For meg er det ikke tvil (og det at han har brukt mine bilder direkte, feier all tvil til side):

nettsidekopi

 

Her er koden jeg har brukt, puttes i .htaccess-fila;

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?kredittkortinformasjon.no [NC]
RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ http://studmuffinblog.com/wp-content/uploads/2010/01/its-gonna-hurt-trailer-big-black-cock-1.jpg [NC,R,L]

Saken er nå ute av verden for min del, allerede samme kveld ble nettsiden endret, etter at jeg tok kontakt, og truet med faktura for brudd på opphavsrettigheter.

Jeg fikk blant annet følgende mail tilbake fra han:

Hahahah good shit with this pictures 🙂

Moralen er ganske klar: Ikke stjel innhold på nett, for plutselig sitter det en hevnlysten nerd i andre enden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *