Web Analytics
Skip to content

Rengjøring av terrasse – lut og kaldt vann

Yess. Våren er forbi, og sommeren er i anmarsj. I år (som i fjor, og året før, og året før der) – skulle jeg ENDELIG få has på verandaen, som rett og slett ikke så ut.

Første jeg gjør, er å gå til innkjøp av terrasserens som koster mer enn heroin, og setter i gang og skrubber og spyler med høyttrykksspyler.

Resultat:

Terasserens

Terasserens

Ikke spesielt imponerende, vil kanskje mange si. Enig.

Derfor, det måtte hardere lut til, bokstavelig talt. Kaustisk soda.

Ny test, riktignok på en annen del av verandaen, men samme type treverk, og utgangspunktet var like ille. Her er resultatet:

Terasserens med kaustisk soda

Terasserens med kaustisk soda

Og her er hvordan magien egentlig virker:

  1. Først vanne verandaen, så den er våt før vi begynner.
  2. Jeg blandet ut en halv boks med kaustisk soda i ca 2 liter vegglim / tapetlim. Dette for å for at kaustisk soda ikke skal renne rett av igjen, og heller bli liggende. Blanda du har miksa nå er relativt seig, så det kan være greit å spe ut med litt vann, for at den skal kunne bli som en tynn grøt.
  3. Smøre på verandaen med en kost, rulle etc. slik at det blir jevnt. Merk at bustene på kosten eller rulla kommer til å gå i oppløsning etterhvert – det er relativt sterke saker dette her.
  4. La dette stå i et kvarter (eller mindre – eller mer – test ut et lite område først, så du ser at røra di er passe sterk).
  5. Så kan du eventuelt skrubbe litt, eller spyle vekk med enten en terassevasker (tror det var ca en slik jeg brukte) eller bruk en høytrykksspyler – men husk å ikke ha for mye kraft på, for da fliser treverket seg opp.
  6. Gjenta dersom du ikke får vekk alt – og husk at du må skylle rikelig med vann.

Husk verneutstyr, og bruk nitrilhansker slik at ikke soda’n etser gjennom hansken som det gjorde for meg: (jada, jada – det er ikke store prikken – men vær varsom)

Syreskade

Syreskade

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *