Tips når du skal velge kredittkort

I Norge har vi en lang rekke med kredittkorttilbydere, og det kommer stadig nye kredittkort på markedet. Når du skal velge kredittkort er det viktig at du ser på den effektive renten kredittkortet har, hvor mange rentefrie dager betalingsutsettelse man får og om det er årsgebyr. For noen kan det være viktig med cashback (tilbakebetaling) og rabatter. For andre kan det være viktig at man har reiseforsikring inkludert når man velger kredittkort.

De siste årene har det kommet mange nye bensinkort, som gjør det billigere å bruke bilen. De nye bensinkortene gjør at du ikke lenger er knyttet til en bestemt bensinstasjon. Benytter du for eksempel kredittkortet 365Privat, så vil du kunne få tilbakebetalt penger fra alle bensinstasjoner. Velger du heller å benytte Shell Mastercard, vil du være knyttet til den bestemte stasjonen.

365Privat har blitt kåret til beste kredittkort av en rekke medier, flere år på rad. 365Privat har en spesiell avtale med Esso, som gjør at du får 81 øre rabatt på bensinen med en listepris på 14 kroner literen. Her er noen av grunnene til at 365Privat gang på gang blir kåret til ”best i test”.

  • Du får 3,65 % cashback på bensinstasjoner, i skobutikker og klesbutikker.
  • Ingen årsavgift
  • Ingen faktureringsgebyr
  • Rabatt på leiebil, hotell og strøm

Skal du søke kredittkort er det ulike vilkår fra kredittkort til kredittkort. Hos noen kredittkorttilbydere må man være 21 år for å søke, mens andre godtar at en 18-åring søker.

Sikkerhetstips ved bruk av kredittkort

Det er sikkert å bruke kredittkort i Norge, men du bør likevel være litt forsiktig. Du bør for eksempel lære deg pin-koden din utenat, samt cvc-koden. Skal du utføre et uttak i minibanken må du alltid skjule koden for å unngå at noen ser den. Hvis uhellet først skulle være ute, og kredittkortet ditt blir stjålet, må du ta kontakt med utstederen av kredittkortet så raskt som mulig. I Norge har du gode rettigheter om du skulle bli frastjålet kredittkortet, og kredittkorttilbyderne er raske med sperring av kort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *